Acanthocobitis zonalternans

Acanthocobitis zonalternans kan een lengte bereiken van zo’n 8 centimeter. Ze komen uit snelstromend water en hebben dan ook een aquarium nodig met wat stroming met zuurstofrijk water.

Beschrijving

Acanthocobitis zonalternans

Acanthocobitis zonalternans kan een lengte bereiken van zo’n 8 centimeter. Het geslachtsonderscheid is vooral tijdens het paar seizoen te zien aan de fellere kleuren op de vinnen van de mannen, vooral op de rugvin is dit zichtbaar.

Synoniemen: Cobitis zonalternans, Nemacheilus zonalternans, Noemacheilus zonalternans, Nemacheilus phuketensis, Nemachilus zonalternans, Noemacheilus phuketensis

Herkomst

India, Thailand

Het Aquarium

Deze soort behoort tot wat de engelsen Loaches noemen. Deze zijn weer onderverdeeld in 3 groepen. De Acanthocobitis zonalternans valt onder de Hilstream Loaches wat betekend dat ze in redelijk snel stromend water leven. Bij voorkeur bevat hun aquarium dan ook redelijk veel stroming en hierdoor ook zuurstofrijk water. Het bodem substraat kan bestaan uit afgeronde stenen afgewisseld met wat zand. De randen kunnen worden voorzien van wat kienhout en eventueel planten om zo voor schuilplaatsen te zorgen.

Water

Temperatuur: 18 – 25 graden
Ph: 6.0 tot 7.5
GH: 8 tot 12
Net als de meeste vissen uit snelstromende rivieren en beekjes is de Acanthocobitis zonalternans gevoelig voor vervuild water. Zorg dan ook voor een strak schema bij het verversen van het water en het regelmaitg afhevelen van afval van de bodem.

Voeding

De meeste voedsel soorten worden wel geaccepteerd. Wissel wel het voer af, geef ze bijvoorbeeld zinkende tabletten voor bodembewoners en diepvries voer als artemia, tubifex, mysis en watervlooien.

Auteur

John de Lange

Copyright foto’s

Mark Duffill

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Synoniemen

, , , , ,

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Acanthocobitis zonalternans” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *