Andinoacara pulcher – Blauwe Acara

De Andinoacara pulcher of Blauwe Acara is een uitstekende beginnersvis. Ze passen zich makkelijk aan en zijn goed bestand tegen verschillende waterwaardes.

Beschrijving

Andinoacara pulcher – Blauwe Acara

Andinoacara pulcher – Blauwe Acara kan een lengte bereiken tot 20 centimeter maar blijven meestal kleiner, zo rond de 15 centimeter. Ze hebben prachtige blauw/groene iriserende kleuren en een oranje randje op de rugvin.

Synoniemen: Blauwe Acara, Blue acara, Aequidens pulchrus, Cichlasoma pulchrum, Andinoacara pulcher, Aequidens pulcher.

Herkomst

Panama, Colombia, Venezuela.

Het Aquarium

Voor deze cichliden is een aquarium nodig van minimaal 1.50 meter. De bak inrichten met harde planten, stenen en kienhout zodat er voldoende schuilplaatsen ontstaan, de bodem moet bestaan uit grind. De planten worden over het algemeen met rust gelaten maar moeten stevig verankerd worden, ze woelen nogal graag in de bodem. Gebruik een krachtige filter en ververs regelmatig het water.

Water

Temperatuur: 22-28 graden.
PH: 6,5-8
GH: 16-20

Voeding

Ze hebben de voorkeur voor stevig levend voer zoals wormen, slakken en kleine visjes. Als aanvulling kan runderhart, cichlidensticks, granulaat en droogvoer gegeven worden.

Karakter

Tegenover soortgenoten zijn ze vreedzaam maar tegenover andere vissen kunnen ze vrij agressief zijn. Ze moeten als koppel gehouden worden.

Kweek van de Andinoacara pulcher – Blauwe Acara

De kweek van de Andinoacara pulcher – Blauwe Acara is vrij makkelijk, er worden zo´n 200 eitjes afgezet en bevrucht op een van tevoren schoon gepoetste steen. Na 2 tot 5 dagen komen de eitjes uit. Tijdens de broedperiode is het aan te raden andere vissen uit te vangen omdat de ouders dan zeer agressief zijn. Beide ouders bewaken de eieren en de jongen.

De jongen kunnen opgekweekt worden met artemia-naupliën.

Auteur

Coby – J. de Lange

Copyright foto’s

Niels Hogendoorn

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Karakter

Broedgedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Andinoacara pulcher – Blauwe Acara” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *