Aequidens sp. Goldsaum

De Aequidens sp. Goldsaum is nog niet wetenschappelijk beschreven, de naam zou dan ook nog kunnen wijzigen. De foto’s laten heel duidelijk de heldere kleuren bij deze soort zien!

Beschrijving

Aequidens sp. Goldsaum

Lengte 25 cm. Volwassen mannetjes kunnen een bultvorming krijgen op hun kop, bij sommige vrouwtjes is dit ook het geval. Het geslachtsonderscheid is moeilijk te zien. In Noord-Amerikaanse aquariazaken wordt deze vis aangeduid als “Green Terror”, maar dit is een onjuiste benaming, de echte “Green Terror” is namelijk de Andinocara rivulatus.

Herkomst

Rivieren van Noord-Peru tot Zuid-Ecuador.

Inrichting

Voor deze vissen is een aquarium nodig van minimaal 2 meter. De bak inrichten met harde planten, stenen, potjes en kienhout zodat er voldoende schuilplaatsen en holen ontstaan. Vanwege hun grootte en eetgewoonten is het aan te raden een krachtige filter te gebruiken en regelmatig het water te verversen.

Water

Temperatuur: 25 graden.
PH: 6-7,5
GH: 8-12

Voeding

Het zijn alleseters, als voedsel kan zowel levend voer als diepvriesvoer gegeven worden zoals garnalen, krill, stukjes runderhart, cichlidensticks en droogvoer. Ook groenvoer kan gegeven worden, soms ook insekten zoals krekels.

Karakter

Het is een vrij agressieve vis die je qua karakter kunt vergelijken met de Jack Demspey. Hou ze niet samen met kleinere vissen want die worden als voedsel aangezien. Wel kunnen ze samengehouden worden met grote cichliden zoals de Jack Demspey, Oscars en Vuurkeelcichliden.

Kweek

Het zijn substraatbroeders maar ze gebruiken ook wel holen en schuilplaatsen voor de eiafzetting. Beide ouders hebben broedzorg en zullen de jongen fanatiek beschermen en verzorgen. Tijdens de broedperiode zijn deze vissen extreem agressief en dulden beslist geen andere vissen in hun territorium.

Auteur

Coby

Copyright foto’s

J. de Lange

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aequidens sp. Goldsaum” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *