Amphilophus trimaculatus

De Amphilophus trimaculatus wordt niet vaak gehouden in het aquarium door zijn extreem agressieve gedrag. Het zijn echter wel schitterende vissen om te zien!

Beschrijving

Amphilophus trimaculatus

De Amphilophus trimaculatus kan een lengte bereiken van zo’n 35 centimeter. Ze hebben een beige grondkleur en een rozekleurige borst, de ogen zijn roodomrand. Ook hebben ze drie zwarte vlekken op hun lichaam, vandaar hun Engelse naam Three-Spot Cichlid.

Synoniemen

Amphilophus trimaculatum, Heros trimaculatus, Cichlasoma trimaculatus, Cichlasoma mojarra, Cichlasoma centrale, Cichlasoma gordonsmithi, Cichlasoma cajali, Cichlasoma trimaculatum.

Herkomst

Mexico, El Salvador.

Inrichting

Voor de Amphilophus trimaculatus is een aquarium nodig van minimaal 3 meter, ze hebben veel ruimte nodig. De bak inrichten met veel stenen en kienhout zodat er voldoende schuilplaatsen ontstaan, de bodem moet bestaan uit zand. Planten worden als voedsel aangezien. Het is aan te raden regelmatig water te verversen en een krachtige filter te gebruiken.

Water

Temperatuur: 23-30 graden.
PH: 7-7,5
GH: 12-16

Voeding

Amphilophus trimaculatus zijn alleseters, als voedsel kan zowel levend voer als diepvriesvoer gegeven worden, ook groenvoer zoals sla en spinazie mag niet ontbreken.

Karakter

Amphilophus trimaculatus is een zeer agressieve cichlide die een groot territorium vormt. Ze kunnen alleen samengehouden worden met grotere vissen zoals meervallen.

Kweek

De kweek van de Amphilophus trimaculatus is vrij eenvoudig, er worden tot zo´n 1000 eitjes afgezet en bevrucht op een platte steen. Het vrouwtje bewaakt het nest, het mannetje bewaakt het territorium. Na 3 dagen komen de eitjes uit en worden de jongen ondergebracht in een broedkuil. Na ongeveer 4 dagen zwemmen ze vrij rond, ze worden wel door beide ouders lange tijd goed verzorgd en bewaakt. De jongen kunnen opgekweekt worden met artemia-naupliën.

Video’s

Auteur

Coby

Copyright foto’s

AquaMojo

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Karakter

Broedgedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Landen

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Amphilophus trimaculatus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *