Amphiprion chrysopterus – Oranjevin Anemoonvis

De Amphiprion chrysopterus of Oranjevin Anemoonvis is bruin, donker bruin of zwart met twee witte of vaag blauwe banden. Een band loopt achter het oog en de ander op het lichaam vlak voor de anus. Ze hebben een kort, hoog lichaam die zijdelings is samengedrukt.

Beschrijving

Amphiprion chrysopterus – Oranjevin Anemoonvis

De Amphiprion chrysopterus of Oranjevin Anemoonvis is bruin, donker bruin of zwart met twee witte of vaag blauwe banden. Een band loopt achter het oog en de ander op het lichaam vlak voor de anus. Ze hebben een kort, hoog lichaam die zijdelings is samengedrukt. De rugvin is geel tot oranje en de staart is wit. De kleur van de anaal vin varieërt afhankelijk van de vindplaats – degenen uit de Australische wateren hebben een zwarte anaalvin. Jonge vissen zijn dof oranje en lijken op de Amphiprion clarkii en de Amphiprion akindynos. De Amphiprion akindynos is minder fel gekleurd en de anaalvin is nooit zwart. De Amphiprion clarkii heeft een bredere band op de flank en doorgaans een derde band op de staartwortel.

Leefomgeving

De Oranjevin Anemoonvis bewoont de rif doorgangen en buitenste rifhellingen op dieptes van 1 tot 20 meter. Ze leven tussen de tentakels van anemonen waaronder Entacmaea quadricolor, Heteractis aurora, Heteractis crispa, Heteractis magnifica, Stichodactyla haddoni, Stichodactyla mertensi.

Voedsel

Anemoonvissen accepteren zo’n beetje al het voer wat geschikt is voor zeewatervissen. Geef ze een gevarieerd dieet waarin onder andere mysis, garnaal, vlokvoer, pellets, spirulina en andere commercieel verkrijgbaar voer. Wanneer ze in een anemoon leven nemen ze ook wat van dat voer mee waardoor ook de anemoon wordt gevoerd.

Herkomst

De Amphiprion chrysopterus kan worden gevonden in de tropische wateren van het Westelijk deel van de Stille Oceaan. Nabij Australië rond het noordelijk deel van het Great Barrier Reef, Queensland.

Auteur

John de Lange

Copyright foto’s

Richard Ling

Extra informatie

Familie

Onderfamilie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

Sociaal Gedrag

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Amphiprion chrysopterus – Oranjevin Anemoonvis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *