Amphiprion ocellaris – Driebands Anemoonvis

De driebands anemoonvis is oranje gekleurd met zwarte banden op de vinnen. Ze hebben drie witte strepen, een over de kop, een over de klant en de derde loopt over de staartwortel.

Beschrijving

Amphiprion ocellaris – Driebands Anemoonvis

De driebands anemoonvis is oranje gekleurd met zwarte banden op de vinnen. Ze hebben drie witte strepen, een over de kop, een over de klant en de derde loopt over de staartwortel. De middelste streep heeft meestal een afgeronde uitstulping. Deze soort is nauw verwant aan de Amphiprion percula, deze is feller oranje gekleurd, heeft een wat meer afgeronde staart en een helder oranje iris.

Voedsel

Het voedsel van deze fraaie rifbewoner bestaat uit algen en plankton.

Leefomgeving

De Amphiprion ocellaris – Driebands Anemoonvis bewoont de ondiepe lagunes van het koraalrif. Ze wonen daar veelal in de bescherming van een aantal anemoon soorten. Ze maken doorgaans gebruik van de Heteractis magnifica, Stichodactyla gigantea en Stichodactyla mertensii. Ze komen voor op dieptes tussen de 3 tot 15 meter.

Het verspreidingsgebied is vrij groot. Ze worden gevonden in de tropische wateren rond Japan, Zuid-Oost Azië en naar het zuiden toe naar Australië bij de Noord-West kust, West Australië en het Northern Territory.

Video

Auteur

John de Lange

Copyright foto’s

Doug Anderson
© Tomo.Yun www.yunphoto.net
Divemecressi

Extra informatie

Familie

Onderfamilie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

, ,

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

Sociaal Gedrag

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Amphiprion ocellaris – Driebands Anemoonvis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *