Anubias nana – Dwerg Anubias

Anubias nana – Dwerg Anubias

Anubias nana of Dwerg Anubias is een zeer sterke en flexibele plant, die weinig verzorging vraagt. Hij past zich makkelijk aan zijn omgeving aan. Zijn donkergroene bladeren zijn dik en sterk en zijn mooi glanzend. Planteneters zullen hem meestal met rust laten, wat hem als een van de weinige planten erg geschikt maakt voor een cichlidenaquarium.

Van oorsprong groeit hij aan de oevers van waterlopen en in moerasgebieden in West-Afrika. Hij doet het zowel onder als boven water goed, zolang zijn wortelstok maar goed nat blijft. Dit maakt hem ook een ideale plant voor in een paludarium.

De Anubias nana is de kleinste van de Anubias-soorten. Hij wordt maximaal 12 cm hoog en zijn bladeren worden tot 8 cm lang. Hij zal een aanwinst zijn op de voorgrond van ieder aquarium.

Verzorging

De Anubias nana groeit het beste op donkere plaatsen, zoals in de schaduw van grotere planten. Wanneer hij te veel licht krijgt wordt hij geremd in zijn groei en is hij erg gevoelig voor alg.

De wortelstok mag absoluut niet onder het zand staan, dan is de plant binnen enkele weken dood. Zijn wortels hechten goed op solide ondergronden als hout en steen. Wanneer hij daar met een visdraadje aan vast wordt gebonden, groeit hij er vrij snel aan vast.

Vermeerderen

De Dwerg Anubias is makkelijk te vermeerderen door zijn wortelstok door te knippen. Zorg wel dat er ten minste 3 gezonde bladeren aan elk stuk wortelstok blijven zitten.

Video

Auteur

karinD

Copyright foto’s

Aquaplantsonline.nl
Tropica.com

Familienaam

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Zone

Verzorging

Height minimum

Height maximum

Temperature minimum

Temperature maximum

pH minimum

pH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Anubias nana – Dwerg Anubias” te beoordelen

Gerelateerde artikelen