Aphyosemion batesii

Ten opzichte van andere vissen zijn de mannetjes van de Aphyosemion batesii redelijk vreedzaam.  In een te klein aquarium is het niet aan te raden om meerdere mannetjes te houden, daar ze onderling zeer agressief zijn.

Aphyosemion batesii

Ten opzichte van andere vissen zijn de mannetjes van de Aphyosemion batesii redelijk vreedzaam.  In een te klein aquarium is het niet aan te raden om meerdere mannetjes te houden, daar ze onderling zeer agressief zijn. Ook zijn ze ten opzichte van vrouwtjes die niet willen afzetten zeer agressief.  Er moeten voldoende schuilplaatsen aanwezig zijn door een dichte beplanting.

Synoniemen: Aphyosemion spectabile, Fundulus batesii, Fundulopanchax batesii, Raddaella batesii, Fundulus gustavi, Aphyosemion gustavi, Fundulus splendidus, Aphyosemion splendidum, Aphyosemion schreineri, Aphyosemion kunzi. Fundulopanchax kunzi, Fundulus sjoestedi, Fundulus gularis, Aphyosemion beauforti, Fundulus beauforti

Dieet

Als voer moet levend voer worden gegeven.  Ook runderhart wordt geaccepteerd.

Kweek van de Aphyosemion batesii

De kweek van Aphyosemion batesii is niet al te moeilijk.  Een mannetje moet met meerdere vrouwtjes in een kweekbakje gezet worden.  De bodem moet uit turfmolm bestaan.  Daarin worden de eieren afgezet en bevrucht.  Er moet matig worden gevoerd om het water niet teveel te belasten.  Na een week kan de turf worden verwijderd, zachtjes uitgeperst en opgeborgen worden in een plastic zakje.  Warm bewaren.  Na 6 weken kan er vers water worden opgegoten.  Na een uur komen de jongen uit.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliën.

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

Rudolf Pohlmann – Killifishe.info – Facebook

Onze lezers score
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aphyosemion batesii” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please respect our copyright. Don`t copy text or images! Please share a link to this page instead.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in!

Je informatie wordt nooit gedeeld met andere partijen

Laat dit bericht niet meer zien

AquaInfo.nl is de Nederlandstalige bron voor aquarium informatie! Met soortbeschrijvingen en artikelen proberen we kennis over diverse onderwerpen te bundelen en op duidelijke manier te verwoorden. Onze nieuwsbrief houdt je op de hoogte over:

  • Artikelen
  • Nieuwe soortbeschrijvingen
  • Ontwikkelingen
  • Zoetwater vissen
  • Zoutwater vissen
  • Planten
  • Lagere dieren
  • en al het andere wat je in een aquarium tegenkomt!