Apistogramma allpahuayo

Onderling is de Apistogramma allpahuayo een erg temperamentvolle soort. Zowel vrouwen onderling zijn behoorlijk territoriaal, maar ook de man kan erg vervelend zijn naar de vrouwen toe.

Beschrijving

De mannen van de Apistogramma allpahuayo kunnen een lengte bereiken van zo’n 8 centimeter. De vrouwen blijven met ongeveer 4 tot 5 centimeter wat kleiner. Met deze lengte behoren deze visjes tot de dwergcichliden.

Vindplaats

Voor zover bekend enkel Peru, Rio Itaya, Rio Nanay.

Inrichting aquarium en gedrag

Minimale bakmaat: 80x40x40 voor 1 man en 2 á 3 vrouwen. Veel hout en planten, niet te fel licht. Planten kunnen ook prima gebruikt worden, maar veel planten  zullen de lage waterwaarden niet kunnen verdragen.

Onderling een erg temperamentvolle soort. Zowel vrouwen onderling zijn behoorlijk territoriaal, maar ook de man kan erg vervelend zijn naar de vrouwen toe.
Tegen over medebewoners vind ik ze vrij kalm.

Voeding

Eet zowel (dierlijk) droogvoer als diepvriesvoer. Voor een goede ontwikkeling en mooie en gezonde vissen is het aan te raden vooral diepvriesvoer te geven

Waterwaarden

pH: 4 – 6
GH: 0 – 4
Temperatuur: 25 – 28 graden

Ze zijn ook, mits het zeer zorgvuldig en langzaam wordt gedaan, goed aan wat hogere waterwaarden te laten wennen. Mijn dieren zaten al lange tijd op neutraal water in de aquariumzaak, en reageren beter met wat neutraler water in mijn geval.

Geslachtsonderscheid

Mannen zijn groter, hebben een lange ‘kuif’, langere borstvinnen en verlengde aars-, rug- en staartvin. Daarnaast zijn ze kleurrijker dan vrouwen.

Auteur

René

Copyright foto’s

René

Onze lezers score
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum
GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Apistogramma allpahuayo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *