Apistogramma elizabethae

De Apistogramma elizabethae kan het beste in een harem gehouden worden. Liever niet combineren met drukke vissen.

Beschrijving

Herkomst

Rio Uaupés, Noord-West Brazilië.

Uiterlijk

Lengte 8 cm.

Inrichting

Voor deze vissen is een aquarium nodig van minimaal 1 meter. De bak inrichten met dichte beplanting, drijfplanten, stenen, kienhout en halve kokosnoten zodat er voldoende holen en schuilplaatsen ontstaan. Het is aan te raden regelmatig water te verversen.

Water

Temperatuur: 24-26 graden.
PH: 4,5-6
GH: 0-4

In de natuur hebben vissen te maken met schommelende temperaturen. Gedurende lange tijd vissen op de minimum of maximum temperatuur houden is niet altijd gewenst en kan de gemiddelde levensduur van de dieren bekorten.

Voeding

Als voedsel kan klein levend voer gegeven worden zoals watervlooien en artemia, geen muggelarven of tubifex geven. In het wild filteren de vissen hun voedsel uit detritus, het beste is dus om een laag detritus op de bodem van de bak te laten vormen, dit kan door een laag bladeren in het aquarium te laten verteren.

Karakter

Het is een rustige vis die kan worden samengehouden met andere kleine vissen. Niet met grotere vissen samenhouden anders kunnen ze schuw worden. Het beste kan men 1 mannetje met meerdere vrouwtjes samenhouden, in een groter aquarium (vanaf 1.50m) kunnen meerdere mannetjes met meerdere vrouwtjes. De vrouwtjes hebben een territorium binnen het territorium van het mannetje.

Kweek

De kweek is vrij moeilijk, een goed koppel zal zo´n 250 eitjes in een hol afzetten en bevruchten. Het legsel wordt door het vrouwtje verzorgd en bewaakt, het mannetje verdedigt het territorium. Als de jongen vrij rond zwemmen toont het mannetje ook broedzorg. De jongen kunnen worden opgekweekt met artemia-naupliën.

Video

Auteur

Coby

Copyright foto’s

F. Ingemann Hansen – Akvariefotografen.com

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Landen

Ecosysteem

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Apistogramma elizabethae” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *