Apistogramma guttata

De Apistogramma guttata is een van de agressievere apisto soorten. Ze kunnen het beste in een koppel gehouden worden samen met grotere en snelle vissoorten.

Beschrijving

Herkomst

Venezuela.

Uiterlijk

Lengte 6 cm.

Inrichting

Voor deze vissen is een aquarium nodig van minimaal 1 meter, verhoudingsgewijs hebben ze een groot aquarium nodig. De bak inrichten met dichte beplanting, drijfplanten, stenen, kienhout en halve kokosnoten zodat er veel holen en schuilplaatsen ontstaan, de bodem moet bestaan uit zand.

Water

Temperatuur: 23-28 graden.
PH: 4,5-5,5
GH: 0-4

Voeding

Als voedsel mag klein levend voer worden gegeven zoals artemia, cyclops en watervlooien. In het wild filteren apistogramma hun voedsel uit detritus, dit kan in het aquarium worden gemaakt door bladeren te laten verteren.

Karakter

De Apistogramma guttata is een vrij agressieve dwergcichlide die het beste als groep van minimaal 3 mannen met 2 keer zo veel vrouwen kan worden gehouden in een aquarium van minimaal 1.50m. In kleinere aquaria vanaf een meter kan een harem worden gehouden. Ze kunnen zeer aanvallend zijn tegenover hun medebewoners, deze moeten snel kunnen zwemmen en zich goed kunnen verstoppen. Ze zijn dus moeilijk bij andere vissen te houden.

Kweek

De kweek is vrij moeilijk, het beste kan men met een groepje jonge exemplaren beginnen waaruit zich een goed koppel vormt. Daarna moeten de andere vissen uitgevangen worden vanwege de onderlinge agressie. Ze hebben heel zacht en zuur water nodig, de eitjes worden in een hol afgezet en bevrucht. Het vrouwtje verzorgt en bewaakt het legsel, het mannetje verdedigt het territorium. De jongen kunnen worden opgekweekt met artemia-naupliën.

Auteur

Coby

Copyright foto’s

Kevin B.

F. Ingemann Hansen – Akvariefotografen.com

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Landen

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Apistogramma guttata” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *