Apistogramma hongsloi

De Apistogramma hongsloi is een van de fraai gekleurde dwergcichlides. Ze hebben wel wat zuurder water nodig en zijn vrij moeilijk te kweken

Beschrijving

Herkomst

Colombia, Venezuela.

Uiterlijk

Lengte 7,5 cm.

Inrichting

Voor Apistogramma hongsloi is een aquarium nodig van minimaal 1 meter. De bak inrichten met dichte beplanting, drijfplanten, kienhout, stenen en kokosnoten zodat er voldoende holen en schuilplaatsen ontstaan. Het liefst hebben ze een donkere bodem.

Water

Temperatuur: 23-30 graden.
PH: 5,5-6,5
GH: 0-4

In de natuur hebben vissen te maken met schommelende temperaturen. Gedurende lange tijd vissen op de minimum of maximum temperatuur houden is niet altijd gewenst en kan de gemiddelde levensduur van de dieren bekorten.

Voeding

Als voedsel kan het beste klein levend voer gegeven worden zoals muggelarven, artemia, watervlooien en cyclops. In het wild filteren apistogramma eetbare delen uit detritus, dit kan in het aquarium worden gemaakt door het laten verteren van bladeren in het aquarium.

Karakter

De Apistogramma hongsloi is een vreedzame dwergcichlide die als koppel of in en harem gehouden kan worden, in een groter aquarium kunnen er meerdere mannetjes (minimaal 3) en twee keer zoveel vrouwtjes gehouden worden. Het zijn territoriumvormers.

Kweek

De kweek van de Apistogramma hongsloi is vrij moeilijk, het water moet zeer zacht en zuur zijn. Er worden 60 tot 90 eitjes in een hol afgezet en bevrucht, het vrouwtje verzorgt en bewaakt het legsel, het mannetje verdedigt het territorium. De jongen kunnen worden opgekweekt met artemia-naupliën.

Auteur

Coby

Copyright foto’s

Daragh Owens

F. Ingemann Hansen – Akvariefotografen.com

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum
GH maximum

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Karakter