Apistogramma panduro

De Apistogramma panduro komt uit het Amazone bekken van Peru. In de broedperiode kunnen ze vrij agressief reageren tegen andere vissen.

Herkomst

Peru.

Uiterlijk

Lengte 8 cm.

Inrichting

Voor deze vissen is een aquarium nodig van minimaal 80 cm. De bak inrichten met dichte beplanting, drijfplanten, stenen, kienhout en halve kokosnoten zodat er voldoende schuilplaatsen en holen ontstaan, de bodem moet bestaan uit zand.

Water

Temperatuur: 23-28 graden.
PH: 5,5-6,5
GH: 3-6

In de natuur hebben vissen te maken met schommelende temperaturen. Gedurende lange tijd vissen op de minimum of maximum temperatuur houden is niet altijd gewenst en kan de gemiddelde levensduur van de dieren bekorten.

Voeding

Als voedsel mag klein levend voer gegeven worden zoals artemia, cyclops en watervlooien. Van nature zijn Apistogramma detritivoor, een laagje detritus op de bodem waar ze zelf hun voedsel uit filteren is ideaal.

Karakter

De Apistogramma panduro kan het beste als koppel worden gehouden, in aquaria vanaf 1.50 meter kunnen meerdere koppeltjes gehouden worden. Ze verdedigen een groot territorium, in de broedperiode kunnen ze vrij agressief zijn. Ze kunnen worden samengehouden met karperzalmpjes of liever nannostomus soorten waar ze in het wild mee voorkomen.

Kweek

De kweek is vrij eenvoudig, er worden tot zo´n 100 eitjes in een hol afgezet en bevrucht, na ongeveer 2 à 3 dagen komen de eitjes uit. Het vrouwtje verzorgt en bewaakt de jongen, het mannetje verdedigt het territorium. De jongen kunnen worden opgekweekt met artemia-naupliën. Het is echter wel van belang dat er een goed koppel is dat elkaar heeft uitgekozen.

Auteur

Coby

Copyright foto’s

Patrick Meeze

Gert Blank

Onze lezers score
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum