Apistogramma uaupesi

De Apistogramma uaupesi is een vreedzame dwergcichlide, ze hebben echter wel zacht en zuur water nodig.

Herkomst

Brazilië, Venezuela, Colombia.

Uiterlijk

De Apistogramma uaupesi kan een lengte bereiken van zo’n 9 centimeter.

Inrichting

Voor deze vissen is een aquarium nodig van minimaal 1.50 meter. De bak inrichten met dichte beplanting, drijfplanten, kienhout, stenen en halve kokosnoten zodat er voldoende holen en schuilplaatsen ontstaan. De bodem moet bestaan uit zand, zorg ook voor veel zwemruimte.

Water

Temperatuur: 23-29 graden.
PH: 4,5-5,5
GH: 0-4

In de natuur hebben vissen te maken met schommelende temperaturen. Gedurende lange tijd vissen op de minimum of maximum temperatuur houden is niet altijd gewenst en kan de gemiddelde levensduur van de dieren bekorten.

Voeding

Als voedsel kan zowel klein levend voer als diepvriesvoer gegeven worden zoals artemia, watervlooien en cyclops, droogvoer wordt nauwelijks geaccepteerd. Van nature zijn Apistogramma detritivoor, een laagje detritus op de bodem waar ze zelf hun voedsel uit filteren is ideaal.

Karakter

Het is een vreedzame dwergcichlide mits hij in een groot aquarium wordt gehouden, in kleinere aquaria wordt het nogal eens vechten met elkaar. Ze zijn prima geschikt voor in een gezelschapsbak met onder andere kleine Karperzalmen en andere kleine gezelschapsvisjes.
Het beste kan een groepje jonge exemplaren gekocht worden van minimaal 3 mannen met dubbel zo veel vrouwen, in een ruim bemeten aquarium zal dit voor het meest natuurlijk gedrag zorgen.

Kweek

De kweek is vrij moeilijk, het water moet zeer zacht en zuur zijn. Als men een goed koppel heeft worden de eitjes in een hol gelegd en bevrucht. Als de jongen vrij zwemmen kunnen ze worden opgekweekt met het allerfijnste infuus en later met artemia-naupliën, ze groeien zeer langzaam.

Auteur

Coby

Copyright foto’s

Britzke

F. Ingemann Hansen – Akvariefotografen.com

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum
GH maximum

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Apistogramma uaupesi” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *