Apistogramma urteagai

Apistogramma urteagai is een vreedzame dwergcichlide die goed met andere kleinere vissen kan worden samen worden gehouden.

Beschrijving

Apistogramma urteagai

Apistogramma urteagai is een vreedzame dwergcichlide die goed met andere kleinere vissen kan worden samen worden gehouden. Gezelschap van grotere vissen is niet aan te raden. In een aquarium van voldoende grootte kan een groepje van deze dieren worden gehouden. Het aquarium moet dicht worden beplant en verder worden ingericht met kienhout en wortels zodat schuilplaatsen ontstaan. De soort is enigszins gevoelig voor een wisselende waterkwaliteit. De waterverversing moet regelmatig dus met kleine hoeveelheden plaats vinden. Het is niet aan te raden om ze langdurig bij hogere temperaturen te houden.

Deze soort is in 1986 officieel beschreven door Kullander. De soortnaam urteagai is een verwijzing naar Jorge Andrés Urteaga Cavero. Hij was de co-leider van de expeditie waarmee het type materiaal voor deze soort is verzameld.

Herkomst

Zuid Amerika; Peru waar ze kleine stroompjes en moerasgebieden bewonen.

Dieet

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven zoals Artemia en Cyclops. In de vrije natuur is het een detritus eter. In geen geval mogen muggenlarven en tubifex worden gegeven.

Kweek van de Apistogramma urteagai

De kweek van de Apistogramma urteagai is eenvoudig. De eieren worden in een hol afgezet en bevrucht. Het legsel wordt door het vrouwtje verzorgd. Na het vrij zwemmen worden de jongen nog gedurende een viertal weken door het vrouwtje verzorgd. Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliën.

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

AquariumGlaser.de

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Broedgedrag

Dieet

Karakter

Sociaal Gedrag

Zone

Herkomst

Landen

Ecosysteem

,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Onderfamilie

Tribus

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Apistogramma urteagai” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *