Astatoreochromis alluaudi

De mannen van de Astatoreochromis alluaudi zijn zeer fraai. Het lichaam is messinggeel wat tot aan de staarvin wisselt met een groene glans. De anaalvin is rood met een zwarte rand en heeft meerdere gele eivlekken die met een grijze rand zijn afgezet.

Beschrijving

Astatoreochromis alluaudi

De mannen van de Astatoreochromis alluaudi: Het lichaam van deze cichlide is messinggeel wat tot aan de staarvin wisselt met een groene glans. De anaalvin is rood met een zwarte rand en heeft meerdere gele eivlekken die met een grijze rand zijn afgezet. De rugvin is met een zwarte rand afgezet, de buikvinnen zijn zwart. Over de kop en door het oog loopt een donker zwarte streep, de streep eindigt bij de mondhoek. Afhankelijk van de stemming van de vis kan hij acht meer of minder duidelijke verticale strepen laten zien.

Vrouwen van de Astatoreochromis alluaudi: Het vrouwtje van de Astatoreochromis alluaudi heeft Rug- en anaalvinnen die minder lang worden dan bij de man. Ook ontbreken het rood en de eivlekken in de anaalvin. De kleur van de buikvinnen is lichter.

Lengte
ca. 15 centimeter

Synoniemen: Astatore alluaudi, Astatoreochromis alluaudi alluaudi, Haplochromis alluaudi, Astatoreochromis alluaudi occidentalis.

Herkomst

De Astatoreochromis alluaudi komt niet alleen voor in het Victoriameer. Je kunt deze soort ook vinden in de aangrenzende wateren zoals Lake Kyoga, Lake Edward, Lake George, Lake Nabugabo, Lake Kichira, Lake Nakavali en de daaraan verbonden rivieren. Ze leven aan de rotskusten op een diepte van 1 tot 5 meter, maar ook in de rietzone’s en gebieden waarbij vegetatie onder water is komen te staan.

Aquarium Inrichting

Het aquarium moet een grondoppervlak hebben van minimaal 120 x 40 centimeter en zijn bedekt met zand. Zorg ervoor dat elke man een eigen territorium kan vormen. Dit doe je door ze een stapel stenen te geven waarachter hij zijn paaigebied kan maken. De stapel stenen hoef je niet hoger te maken dan de helft van de waterhoogte. tussen de stapels kun je kleinere kiezels gebruiken. Er moeten echter ook grotere oppervlaktes aan zand voorhanden zijn. Hier en daar plaats je stukken met vegetatie in de vorm van Javavaren of Anubias barteri die je vast kunt maken aan keien. Om de vissen voldoende schuilplaatsen te geven kun je tussen de rotsen eventueel wat buizen verstoppen.

Voeding

De Astatoreochromis alluaudi voedt zich in het wild met slakken. De slakkenhuizen kraakt hij in zijn bek. In gevangenschap is het geen kieskeurige eter. Je kunt ze voeren met vlokken, mosselvlees, witte en zwarte muggenlarven, cichlidensticks, artemia, mysis en zo nu en dan een stukje courgette of komkommer.

Video

Auteur

Interessengemeinschaft Viktoriasee-Cichliden

Copyright foto’s

Kevin Bauman – African-Cichlid.com
Sylvain Dubreuil

Extra informatie

Familie

Onderfamilie

Geslacht

Tribus

Soortnaam

Synoniemen

, , ,

Herkomst

Landen

, , ,

Ecosysteem

, , ,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Broedgedrag

Dieet

Zone

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Astatoreochromis alluaudi” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *