Betta akarensis

Als het aquarium groot genoeg is en voldoende schuilplaatsen door middel van een dichte beplanting heeft, is de Betta akarensis tamelijk vredelievend.

Categorieën: , ,

Betta akarensis

Als het aquarium groot genoeg is en voldoende schuilplaatsen door middel van een dichte beplanting heeft, is de Betta akarensis tamelijk vredelievend en kan goed moet andere kleinere soorten samen gehouden worden. Onderlinge kleinere uitingen van agressie tijden het voeren of in de paartijd beperken zich over het algemeen tot wat beschadigingen aan de vinnen die vrij snel genezen. Ze stellen geen grote eisen aan de waterkwaliteit.

Synoniem: Betta climacura

Herkomst

Brunei, Indonesië, Maleisië.

Dieet

Als voedsel moet levend voer worden gegeven. Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

Kweek van de Betta akarensis

De kweek van de Betta akarensis is niet eenvoudig.  Zacht en zuur water is noodzakelijk. Ervaringen van kwekers geven aan dat bepaalde weersomstandigheden zoals een lagedrukgebied bevorderlijk zijn om de dieren aan te zetten tot voortplanting. Een zestigtal eieren worden na afzetten en bevruchten door het mannetje in de bek genomen. Het is aan te raden om na de paring het vrouwtje te verwijderen aangezien het mannetje na enige dagen de eieren op zal eten en met een nieuwe paring zal beginnen. Na 10 tot 11 dagen verlaten de jongen de bek van de vader. Ondanks het feit dat de jongen meestal wel met rust worden gelaten is het toch beter om nu ook de vader te verwijderen. De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliën en groeien vrij snel.

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

Michael Lo

Onze lezers score
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Karakter

Broedgedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Landen

, ,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Betta akarensis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *