Betta falx

Over de precieze verzorging van Betta falx is weinig bekend. Het is een muilbroedende Goerami die qua gedrag en kweek lijkt op Betta picta.

Beschrijving

Betta falx

Betta falx is in 1998 beschreven door Tan & Kottelat. In het Latijn betekend falx stuk (als in “een stuk afsnijden”), hetgeen refereert naar de vorm van de aars- en staartvin van een baltsend mannetje.

Herkomst

Het type exemplaar is gevangen op Sumatra; Indonesië. Andere vangst lokaties zijn Sungai Alai; Sumatra en Hari river basin; Sumatra.

Lengte

Totale lengte: 34,9 mm (SL)

Houden van Betta falx

Deze soort komt voor in rivieren, de beplante oever gedeeltes. Het water had een chemische samenstelling van pH 5.7, GH 0 – 1, KH 0 – 1, TDS 30 en de kleur van het water was lichtbruin. Over de precieze verzorging van Betta falx is niet veel bekend, het beste kan men Betta falx houden als Betta picta en Betta simplex.

Voortplanting van Betta falx

Betta falx is een muilbroeder en is niet veel moeilijker te kweken dan Betta picta en Betta simplex. Een dicht beplant aquarium is aan te raden evenals voldoende schuilplaatsen. De rest van de voortplanting komt overeen met Betta picta.

Auteur

Stefan vd Voort – Nederlandse Vereniging voor Labyrintvissen
Gepubliceerd in overleg met het bestuur

Copyright foto’s

K. Sasaki

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Broedgedrag

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

pH minimum

pH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Betta falx” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *