Betta macrostoma

Betta macrostoma is een van de moeilijkste vissen om in een aquarium te houden, ze zijn extreem gevoelig voor waterwaarden en erg vatbaar voor ziekten, ook zijn ze erg schrikachtig.

Betta macrostoma

De Betta macrostoma kan een lengte bereiken van zo’n 11 centimeter. Ze hebben een mooie rode kleur over hun lichaam, met een zwarte kop en ook zwarte rand aan de buikvin en de staart.

Herkomst

Brunei, Indonesië en Maleisië – Borneo.

Inrichting

Voor deze vissen is een aquarium nodig van 1 meter, het beste kunnen ze in een speciaalaquarium gehouden worden. Het aquarium dicht beplanten en inrichten met bijvoorbeeld kienhout om schuilplaatsen te maken. Let op: het zijn goede springers, dus een dekruit is aan te raden. Gebruik turffiltering, regelmatig waterverversen is gewenst (1/3 deel per 2 weken) omdat ze nogal gevoelig zijn voor nitraat.

Water

Temperatuur: 24-26 graden.
PH: 6-7,5
GH: 5-8

In de natuur hebben vissen te maken met schommelende temperaturen. Gedurende lange tijd vissen op de minimum of maximum temperatuur houden is niet altijd gewenst en kan de gemiddelde levensduur van de dieren bekorten.

Voeding

Als voedsel kan het beste diepvriesvoer of droogvoer gegeven worden, geen levend voer vanwege de bacteriëen.

Karakter

Het is een van de moeilijkste vissen om in een aquarium te houden, ze zijn extreem gevoelig voor waterwaarden en erg vatbaar voor ziekten, ook zijn ze erg schrikachtig. Het wordt aangeraden maar 1 mannetje te houden bij een of meerdere vrouwtjes.

Kweek van de Betta macrostoma

De kweek is bij de Betta macrostoma niet eenvoudig, het water moet zeer zacht en zuur zijn. Deze Betta is een muilbroeder, als de eitjes zijn bevrucht, worden ze door het vrouwtje doorgegeven in de bek van het mannetje. De broedperiode is ongeveer 20 dagen, waarna de jongen worden losgelaten, ze zijn dan 7 à 9 mm. lang. Ze kunnen opgekweekt worden met artemia-naupliën.

Video

Auteur

Coby

Copyright foto’s

Haji Badaruddin – Clearwateraquatics.biz
Michael Lo

Beoordeling
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Landen

, ,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperature minimum

Temperature maximum

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Betta macrostoma” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don`t copy text!