Betta ocellata

Betta ocellata kan het beste als paartje worden gehouden in een aquarium dat is ingericht met kienhout, wortels en planten zodat schuilplaatsen ontstaan.

Beschrijving

Betta ocellata

Betta ocellata is in 1933 beschreven door De Beaufort. Ocellata is Latijn voor gestipt, wat verwijst naar de altijd aanwezige stip aan de onderzijde van het lichaam bij het begin van de staart.

Beschrijving

Betta ocellata kan het beste als een paartje worden gehouden in een aquarium dat is ingericht met volop kienhout, wortels en planten zodat schuilplaatsen ontstaan. Een gedempte verlichting door middel van drijfplanten en een donkere bodem worden zeer op prijs gesteld. Ook is een niet al te sterke stroming aan te bevelen. In een groter aquarium kunnen ze in een kleine groep worden gehouden.

Herkomst

Azië; Indonesië en Maleisië.

Dieet

Het zijn alleseters. Er kan dus gevarieerd worden gevoerd met klein levend- en/of diepvriesvoer. Droogvoer wordt na gewenning ook geaccepteerd.

Kweek van de Betta ocellata

De kweek van de Betta ocellata is onder de juiste omstandigheden in een apart kweekaquarium wel mogelijk. Eieren worden na het afzetten bevrucht en door het mannetje in de bek genomen. Hierna moet het vrouwtje verwijderd worden en het mannetje met rust worden gelaten. Na 12 tot 17 dagen worden de jongen losgelaten door het mannetje en zijn dan zo’n 6 tot 7 mm lang.  Zodra ze vrij zwemmen moet het mannetje worden verwijderd. De jongen kunnen worden gevoerd met Artemia-naupliën.

Video

Auteurs

Jan Bukkems – Aquavisie
Stefan vd Voort – Nederlandse Vereniging voor Labyrintvissen

Copyright foto’s

Michael Lo – Junglemikey.blogspot.com

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Broedgedrag

Dieet

Karakter

Sociaal Gedrag

Zone

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum
GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Betta ocellata” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *