Betta patoti

Betta patoti kan een lengte bereiken van zo’n 11 centimeter. Een paartje kan gehouden worden in een aquarium van zo’n 90 centimeter lengte.

Beschrijving

Betta patoti

Betta patoti is in 1922 beschreven door Weber en De Beaufort. Deze soort is vernoemd naar Meneer Patot.

Herkomst

Terra typica: Balikpapan; Borneo. Lokaties: Borneo; Indonesië.

Het Aquarium

Betta patoti kan een totale lengte bereiken van bijna 11 centimeter. Door de lengte van de soort is een redelijk groot aquarium aan te raden, minimaal 90 centimeter in lengte voor een paartje. Om voor voldoende schuilplaatsen te zorgen, plus dat Betta patoti zich dan ook op z’n gemak voelt, is dichte beplanting aan te raden. Eventueel kunnen er ook stukken hout geplaatst worden om zodoende voor extra schuilmogelijkheden te zorgen.

In het natuurlijke biotoop zijn de volgende waterwaarden gemeten; pH 7, dKH rond de 2, dGH 6. De water temperatuur bedroeg 24°C. Betta patoti is geen erg agressieve soort, tenzij ze gestoord word tijdens de voortplanting.

Er word beweerd dat deze soort erg op Betta unimaculata lijkt qua kleur terwijl er een groot verschil is wat afgeleid kan worden van de foto’s. Betta patoti heeft blauwe schubben, dit patroon kan volledig plaats maken voor een meer goud bruinachtig patroon, terwijl de schubben in Betta unimaculata overduidelijk koperkleurig zijn. Ook mist de laatstgenoemde soort de rode vlek bij het oog.

Voortplanting van Betta patoti

Betta patoti is een muilbroeder. De paring verloopt verre van agressief tenzij ze gestoord worden. In zo’n geval verjaagd het vrouwtje de indringer. Na de paring vertonen geen van beide geslachten nest-verdedigend gedrag. Meer over de voortplanting is er nog niet bekend.

Video

Auteur

Stefan vd Voort  – Nederlandse Vereniging Labyrintvissen
Gepubliceerd in overleg met het bestuur

Copyright foto’s

Hung-You Chen

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Broedgedrag

Dieet

Min. lengte aquarium in cm

Herkomst

Landen

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum
GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Betta patoti” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *