Betta persephone

Betta persephone is de kleinste, maar ook een van de agressiefste Betta’s. Door zijn grote agressie kan hij slechts paarsgewijs worden gehouden.

Categorieën: , ,

Betta persephone

Betta persephone is de kleinste, maar ook een van de agressiefste Betta’s. Door zijn grote agressie kan hij slechts paarsgewijs worden gehouden. Het aquarium moet dicht worden beplant, waarbij ook een groot aantal drijfplanten niet mag ontbreken.

Deze soort is in 1986 beschreven door Schaller.

Herkomst

Azië; Maleisië. In hun natuurlijke leefomgeving zijn ze ernstig bedreigd. Door de ontbossing verdwijnt het leefgebied van deze soort.

Dieet

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven zoals Artemia. Af en toe kan droogvoer worden gegeven, maar dat mag zeker niet langdurig zijn.

Kweek van de Betta persephone

De kweek van de Betta persephone is redelijk eenvoudig. De eieren worden in een schuimnest afgezet en bevrucht. Het vrouwtje wordt daarna door het mannetje verjaagd. Er moet dus gezorgd worden voor voldoende ruimte en schuilgelegenheid. Het mannetje verzorgt verder de larven in het nest. Aangezien de jongen niet door de ouders en eventuele eerdere jongen niet als voedsel worden gezien kunnen er in een aquarium meerdere generaties rondzwemmen totdat de jongen volwassen worden.

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

Michael Lo
Haji Badaruddin

Onze lezers score
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Broedgedrag

Dieet

Karakter

Sociaal Gedrag

Zone

Herkomst

Landen

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Betta persephone” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *