Biotodoma wavrini

De Biotodoma wavrini wordt ingedeeld in de groep van de aardeters maar gezien zijn manier van foerageren is hij dat niet echt.

Beschrijving

Biotodoma wavrini

De Biotodoma wavrini kan een lengte bereiken van zo’n 15 centimeter. Er zijn verschillende geografische varianten zoals: Cuao, Orinoco, San Antonio, Sibapo en Ventuari.

Het is een vreedzame, soms schuwe cichlide die het beste als koppel gehouden kan worden, onderling kunnen ze weleens agressief zijn. Het beste kan met een groepje jonge exemplaren begonnen worden zodat zich daaruit een goed koppel vormt.

Herkomst

Brazilië, Colombia, Venezuela.

Inrichting

Voor deze vissen is een aquarium nodig van minimaal 1.50 meter. De bak inrichten met dichte beplanting, kienhout en stenen zodat er voldoende schuilplaatsen ontstaan, de bodem moet bestaan uit zand. Het is aan te raden regelmatig het water te verversen.

Water

Temperatuur: 26-30 graden.
PH: 6-6,5
GH: 0-4

In de natuur hebben vissen te maken met schommelende temperaturen. Gedurende lange tijd vissen op de minimum of maximum temperatuur houden is niet altijd gewenst en kan de gemiddelde levensduur van de dieren bekorten.

Voeding

Als voedsel kan zowel levend voer als diepvriesvoer gegeven worden zoals muggenlarven, watervlooien, artemia en cyclops, ook droogvoer wordt geaccepteerd.

Kweek van de Biotodoma wavrini

De kweek is vrij moeilijk, er worden ongeveer 100 eitjes in een broedkuil afgezet en bevrucht, het vrouwtje verzorgt en bewaakt het legsel, het mannetje verdedigt het territorium. Na ongeveer 10 dagen zwemmen de jongen vrij rond, ze kunnen worden opgekweekt met het allerfijnste infuus, later met artemia-naupliën. Ze zijn vrij moeilijk groot te krijgen.

Video

Auteur

Coby

Copyright foto’s

Meksjoef – Amazoona.be
F. Ingemann Hansen – Akvariefotografen.com

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Landen

, ,

Ecosysteem

, ,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum
GH maximum

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Biotodoma wavrini” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *