Callochromis macrops

De Callochromis macrops is endemisch voor het Tanganyika meer. Ze komen in het hele meer voor met uitzondering van een aantal gebieden.

Beschrijving

Callochromis macrops

Het meest in het oogspringende uiterlijke kenmerk van deze vis is het relatief grote oog. Hieraan hebben ze in het engels dan ook de bijnaam Large Eyed Mouthbrooder te danken.

De kleuren van de man zijn sterk afhankelijk van de vangplaats. Dit kan lopen van een lichte zilveren grondkleur met een groenige glans tot een overwegend donkerdere kleur met rood en groen, zie de foto’s hieronder. De vrouwen blijven verder een wat saaier zilver, lichtbruine kleur.

Synoniemen

Callochromis macrops macrops, Paratilapia macrops, Pelmatochromis macrops, Pelmatochromis xenotilapiaformis, Tylochromis macrophthalmus

Herkomst

De Callochromis macrops is endemisch voor het Tanganyika meer. Ze komen in het hele meer voor met uitzondering van een aantal gebieden.

Inrichting

Het aquarium moet voor deze zandzevende soort worden ingericht met in ieder geval een bodem van fijn zand. Daarnaast moet het aquarium worden ingericht met voldoende schuilplaatsen voor de vrouwen zodat ze aan de aandacht van de man kunnen ontsnappen. Zorg dus voor voldoende stenen en rotsen waartussen de vissen een goed heenkomen kunnen zoeken.

Video’s

Auteur

John de Lange

Copyright foto’s

Sue – Suephotos.com (niet meer beschikbaar)

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Callochromis macrops” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *