Callopanchax occidentalis

Callopanchax occidentalis is een levendige, tamelijk agressieve seizoensvis. Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant met fijnbladerige planten zodat schuilplaatsen ontstaan.

Callopanchax occidentalis

Callopanchax occidentalis is een levendige, tamelijk agressieve seizoensvis. Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant met fijnbladerige planten zodat schuilplaatsen ontstaan.  Verder kan als decoratie ook kienhout en wortels worden gebruikt. In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten. Een donkere bodem van bv turfmolm en een gedempte verlichting door middel van drijfplanten doen de kleuren beter tot hun recht komen. Een te felle verlichting zorgt er voor dat de vis verbleekt.

Synoniemen: Aphyosemion occidentale, Fundulopanchax occidentalis, Roloffia occidentalis, Aphyosemion occidentales, Aphyosemion occidentalis, Fundulus sjöstedti, Aphyosemion sjoestedti, Aphyosemion sjoestedti sjoestedti, Fundulopanchax sjoestedti, Fundulopanchax sjöstedti, Fundulus sjoestedti, Nothobranchius sjoestedti

Dieet

Als voedsel moet levend voer worden gegeven in de vorm van muggenlarven, cyclops en Artemia. Droogvoer wordt slechts bij hoge uitzondering geaccepteerd.

Kweek van de Callopanchax occidentalis

De kweek is redelijk eenvoudig. De eieren worden in de turfbodem afgezet en bevrucht. De turf met de eieren moet uit het aquarium worden verwijderd en zachtjes uitgeknepen. Daarna kan de turf gedurende drie maanden in een plastic zak worden bewaard. Na het opgieten van zeer zacht, enigszins zuur water komen de jongen onmiddellijk uit. Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliën.

Auteur

Jan Bukkems – AquaVisie

Copyright foto’s

Hristo Hristov

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Broedgedrag

Karakter

Dieet

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Callopanchax occidentalis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *