Chalinochromis popelini

Omdat Chalinochromis popelini ten opzichte van soortgenoten agressief zijn moet deze tamelijk vreedzame vis paarsgewijs gehouden.

Beschrijving

Chalinochromis popelini

Omdat Chalinochromis popelini ten opzichte van soortgenoten agressief zijn moet deze tamelijk vreedzame vis paarsgewijs gehouden worden samen met andere vreedzame vissen uit het Tanganyikameer. Alleen in de broedtijd zijn ze uitermate agressief ten opzichte van mede-bewoners.  Het aquarium moet dan ook groot genoeg zijn en voorzien van heel veel schuilplaatsen door middel van stenen.  Eventuele planten worden met rust gelaten.

Dieet

Het zijn alleseters.  Ze kunnen dus afwisselend worden gevoerd met alle soorten levend, diepvries en droogvoer.

Kweek van de Chalinochromis popelini

De kweek is niet zo moeilijk. Het beste is om een aantal jonge dieren aan te schaffen zodat paarvorming plaats kan vinden.  De overige dieren moeten daarna verwijderd worden.  De eieren worden afgezet en bevrucht in een hol dat door beide ouders fanatiek wordt verdedigd.  Ze zijn dan zeer agressief ten opzichte van alle vissen die in de buurt komen.  Als er niet voldoende schuilplaatsen zijn, zullen die gedood worden.  De eieren kom na 3 dagen uit en nog eens 2 dagen later zwemmen ze vrij. Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-nauplién.

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto

Jan Bukkems – Aquavisie

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Broedgedrag

Karakter

Dieet

Sociaal Gedrag

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chalinochromis popelini” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *