Characodon lateralis

Characodon lateralis is een kleine soort die in zijn natuurlijke omgeving met uitsterven wordt bedreigd. Hij staat dan ook op de IUCN-redlist.

Characodon lateralis

Characodon lateralis is een kleine soort die in zijn natuurlijke omgeving met uitsterven wordt bedreigd.  Hij staat dan ook op de IUCN-redlist. Hij kan in een groepje worden gehouden. Mannetjes zijn onderling tamelijk agressief. Het aquarium moet op een plaats staan waar veel licht komt zodat er algen kunnen groeien. Het aquarium moet aan de randen dicht worden beplant met fijnbladerige planten. Ook drijfplanten moeten voor beschutting worden gebruikt. Een donkere bodem wordt zeer op prijs gesteld.   Een sterk filter en een regelmatige waterverversing zijn noodzakelijk. Ze zijn nogal gevoelig voor vistuberculose.

Deze soort is in 1866 officieel beschreven door Günther.

Herkomst

Midden Amerika: Mexico

Dieet

Als voedsel moet algen en levend voer zoals Artemia en muggenlarven worden gegeven.  (Plantaardig) droogvoer wordt ook geaccepteerd.

Kweek van de Characodon lateralis

De kweek is niet erg productief.  Ze zijn eierlevendbarend.  Na een draagtijd van ongeveer 55 dagen worden 10-20 jongen geboren. De jongen kunnen worden groot gebracht met algen en Artemia.

Video

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto

Jan Bukkems – Aquavisie

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Landen

Broedgedrag

Karakter

Dieet

Sociaal Gedrag

Zone

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Characodon lateralis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *