Cichlasoma dimerus

De Cichlasoma dimerus is een vrij rustige soort die heel goed samen gehouden kan worden met cichliden van zijn eigen grootte.

Beschrijving

Beschrijving van de Cichlasoma dimerus

De Cichlasoma dimerus kan een lengte bereiken van zo’n 17 centimeter. De grondkleur van het lichaam is bronskleurig met een zwarte aftekening van de schubben. De buik heeft een hemelsblauwe kleur. De staart- en anaalvin zijn koperrood met blauwe stippen, de rugvin heeft een blauwe en een rode rand. De ogen zijn rood omrand.

Het is een vrij rustige cichlide die kan worden samengehouden met soortgenoten en andere grote cichliden.

Synoniemen: Acara dimerus, Acara marginatus, Heros centralis

Herkomst

Brazilië, Argentinië, Bolivia, Paraguay.

Het Aquarium

Voor deze vissen is een aquarium nodig van minimaal 1.40 meter. De bak inrichten met planten, stenen en kienhout zodat er voldoende schuilplaatsen ontstaan, de planten worden met rust gelaten. De bodem moet bestaan uit zand.

Water

Temperatuur: 23-27
PH: 7-7,5
GH: 12-16

Voeding

De Cichlasoma dimerus is een alleseter, als voedsel kan zowel levend voer als diepvriesvoer gegeven worden zoals muggelarven, watervlooien, garnalen en mosselen. Ook droogvoer wordt geaccepteerd.

Kweek van de Cichlasoma dimerus

De kweek van de Cichlasoma dimerus is redelijk eenvoudig, er worden zo´n 400 tot 500 eitjes afgezet en bevrucht op een platte steen. Het legsel wordt goed bewaakt en verzorgd, beide ouders hebben broedzorg. Na 2 dagen komen de eitjes uit en worden de jongen ondergebracht in een broedkuil. Na 4 dagen zwemmen ze vrij rond en worden door de ouders nog lange tijd verzorgd. De jongen kunnen worden opgekweekt met artemia-naupliën.

Video’s

Auteur

Coby

Copyright foto’s

Ray Quennelle

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Synoniemen

,

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Landen

, , ,

Ecosysteem

, ,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum