Clarias nieuhofii- Slanke Wandelende Meerval

Clarias nieuhofii (Slanke Wandelende Meerval) is een kieuwzak meerval die voorkomt in een groot deel van Zuid-oost Azië.  De soort groeit tot maximaal 50 cm.

Beschrijving

Clarias nieuhofii – Slanke Wandelende Meerval

Clarias nieuhofii is een kieuwzakmeerval die voorkomt in geheel Zuid-oost Azië. De soort leeft in allerlei wateren, zoals meren, rivieren, sloten, beken, moerassen en rijstvelden. Van daaruit trekt het ook overvloede gebieden in. Vaak is de soort te vinden in afgesloten plassen nadat er een overstroming is geweest. Kieuwzakmeervallen zijn toegerust om zich over land te verplaatsen richting andere wateren. De soort kan atmosferische lucht ademen en verplaatst zich over land met de borstvinnen. Clarias nieuhofii kan tot 28 cm lang worden. Er heerst echter onduidelijkheid over de maximum grootte.

Aquarium

Het enige dat in het aquarium belangrijk is is voldoende bodemoppervlak en wat schuilplaatsen. De soort is erg bestendig en kan leven in allerlei waterwaarden. Ook is de soort ongevoelig voor het zuurstofgehalte. Medebewoners dienen niet te klein te zijn (2/3 van de lichaamslengte) anders lopen ze kans te worden gegeten. Clarius is een makkelijke eter, al het gangbare voer wordt geaccepteerd. Voer niet teveel, aangezien de Clarias geen natuurlijke begrenzing kent.

Copyright foto’s

Yu-Chia Chang
Nonn Panitvong – Siamensis.org

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Clarias nieuhofii- Slanke Wandelende Meerval” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *