Copadichromis borleyi – Red Kadango

Copadichromis Borleyi Red Kadango, een van de minst agressieve Malawi. Met zijn rode kleur een opvallende soort!

Beschrijving

Lengte mannetje 20 cm., het vrouwtje 16 cm. Het is een prachtige vis om te zien met zijn blauwe kop en de rode kleur op zijn lichaam.

Herkomst

Komt in het gehele Malawimeer voor.

Inrichting

Voor deze vissen is een aquarium nodig van minimaal 1.50 meter. De bak inrichten met harde planten en voldoende stenen zodat er veel holen en schuilplaatsen ontstaan, zelf graven ze ook graag holen. Zorg ook voor veel vrije zwemruimte en ververs regelmatig het water, want ze zijn nogal gevoelig voor nitriet.

Water

Temperatuur: 24-26 graden.
PH: 8
GH: 12-16

Voeding

Als voedsel kan zowel levend voer als diepvriesvoer gegeven worden, zoals witte muggelarven, artemia, krill, garnalen en mosselen. Ook groenvoer zoals spirulina kan gegeven worden, ook cichlidensticks, granulaat en droogvoer.

Karakter

In het meer leeft deze vis in scholen in ondiep water boven steenpartijen. In het aquarium kan het mannetje het beste met meerdere vrouwtjes gehouden worden, want het is een flinke jager als hij wil paren, maar over het algemeen is het een rustige vis.

Kweek

De kweek is vrij makkelijk, er wordt een territorium gevormd boven een rotspartij, daar worden 20 tot 60 eitjes afgezet en bevrucht, en daarna door het vrouwtje in de bek genomen. Na ongeveer 3 weken worden de jongen losgelaten, het vrouwtje heeft dan nog enkele dagen broedzorg. De jongen kunnen opgekweekt worden met artemia-naupliën, opfokvoer of fijngewreven droogvoer.

Auteur

Coby

Copyright foto’s

Coby

Onze lezers score
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum