Copella nattereri

Copella nattereri is een vreedzame, af en toe enigszins schuwe soort die met meerdere exemplaren moet worden gehouden samen met andere rustige vissen.

Beschrijving

Copella nattereri

Copella nattereri is een vreedzame, af en toe enigszins schuwe soort die met meerdere exemplaren moet worden gehouden in het gezelschap van andere rustige vissen. Het aquarium moet dicht worden beplant. Een donkere bodem en gedempte verlichting door middel van drijfplanten worden zeer op prijs gesteld. Aangezien de dieren zeer goede springers zijn goede dekruiten geen overbodige luxe. Een regelmatige waterverversing is noodzakelijk.

Deze soort is officieel beschreven door Steindacher in 1876.

Synoniemen: Pyrrhulina nattereri, Copeina callolepis, Copella callolepis

Dieet

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven in de vorm van witte en zwarte muggenlarven. Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

Kweek van de Copella nattereri

De kweek van de Copella nattereri is niet eenvoudig. Het water moet zacht zijn en zeer zuiver. Ook  moet gezorgd worden voor een goede schuilplaats voor het vrouwtje zodat ze zich kan verschuilen voor het al te opdringerige mannetje. Tot 300 eieren worden op een breed plantenblad afgezet en bevrucht. Na 30 uur komen de jongen uit en nog eens 48 uur later zwemmen ze vrij. Die eerste periode beoefent het mannetje de broedzorg. Daarna moet hij verwijderd worden. Zodra de eierzak is opgeteerd moeten de jongen gevoerd gaan worden met het allerfijnste infuus.

Video

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

Aquariumglaser.de

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Broedgedrag

Dieet

Karakter

Sociaal Gedrag

Herkomst

Landen

, , ,

Ecosysteem

, ,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Copella nattereri” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *