Corydoras amapaensis

Corydoras amapaensis is een vreedzame vis die je in een schooltje van minimaal 6-8 moet houden. Het verschil tussen man en vrouw is te zien aan de borstvin.

Artikelnummer: Corydoras amapaensis Categorieën: , ,

Corydoras amapaensis

Corydoras amapaensis is een vreedzame vis die in een schooltje van minimaal 6-8 stuks moet worden gehouden. Het aquarium moet dicht worden beplant. Ergens in het aquarium moet een ruimte open gelaten worden waar de dieren in kunnen grondelen. Dit gedeelte van de bodem moet bestaan uit fijn zand zodat de baarddraden bij het grondelen niet beschadigd worden.

Het verschil tussen de man en vrouw is goed te zien aan de borstvin. De voorste vinstraal van de man is veel dikker en donkerder dan die van de vrouw.

Deze soort is in 1972 beschreven door Nijssen.

Herkomst

Corydoras amapaensis is afkomstig uit Zuid Amerika. Ze leven in het stroomgebied van Rio Oyapock en Rio Amapari in Brazilië en Frans Guyana. In dezelfde wateren leven onder andere ook Corydoras solox.

Dieet

Het is een alleseter met een voorkeur voor klein levend voer. Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

Kweek van de Corydoras amapaensis

De kweek gaat zoals bij de meeste Corydoras soorten. Na een flinke waterverversing en daarbij een daling van de temperatuur worden tot 150 eieren afgezet waarbij een afzetmop of Javamos de voorkeur genieten. Na 4-5 dagen komen de jongen uit en nog eens 2-3 dagen later zwemmen ze vrij. De jongen kunnen worden groot gebracht met mikro-aaltjes en later Artemia-naupliën en fijngewreven droogvoer. Ze groeien langzaam en hebben een regelmatige waterverversing nodig.

Video

Auteur 

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

AquariumGlaser.de

Onze lezers score
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Landen

,

Ecosysteem

,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Corydoras amapaensis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *