Crossocheilus reticulatus

Crossocheilus reticulatus is een van de weinige algeneters die ook daadwerkelijk de algen uit je aquarium verwijderd. Let wel goed op dat je de juiste soort hebt!

SKU: 24055-2-1 Categorieën: , , Tag:

Crossocheilus reticulatus

Crossocheilus reticulatus is met maximaal 17 cm één van de grotere soorten binnen de familie.  De soort komt voor van Zuid-China tot centraal Thailand, Oost- Thailand, Cambodja, Laos, en Vietnam. Het vrouwtje is meestal wat grote en dikker, het mannetje heeft wat meer uitstulpingen op zijn kop. Ze kunnen zich met hun bek vastzuigen op stenen en ruiten om zo de alg er af te halen. Ze hebben ook een uitsparing aan de bovenrand van hun kieuwdeksel, daarmee kunnen ze vers water voor de ademhaling in hun kieuwholte brengen zonder de stenen los te laten.

Inrichting

Crossocheilus reticulatus heeft een ruim aquarium nodig van minimaal 1.20 meter. Het aquarium inrichten met losse beplanting, een zanderige bodem, en voldoende schuilplaatsen. Ze houden wel van wat stroming.

Water

Temperatuur: 16-24 graden.
PH: 6-7,5
GH: 8-12

Voeding

Crossocheilus reticulatus eten voornamelijk groenvoer, zoals algen, spinazie en sla, ook voedertabletten en klein levend voer.

Karakter

Als jonge vissen (tot een cm. of 10) zijn ze heel vreedzaam en geschikt voor in een gezelschapsaquarium, maar zijn ze wat ouder dan worden ze zeer territoriaal en agressief tegen soortgenoten. Houdt ze zeker niet samen met Maanvissen of Goerami´s, want dan zuigen ze zich vast op de slijmhuid van deze vissen. Het zijn bodembewoners en kunnen het beste solitair gehouden worden.

Kweek

Over de kweek is weinig bekend, tot nu toe nog niet gelukt in het aquarium.

Video

Auteur

P. de Pijper

Copyright foto’s

Nonn Panitvong – Siamensis.org

Onze lezers score
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Crossocheilus reticulatus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *