Cryptocoryne beckettii – “Petchii”

De Cryptocoryne beckettii – Petchii is een kleinere kweekvariant op de gewone Cryptocoryne beckettii.

Cryptocoryne beckettii – “Petchii”

De Cryptocoryne beckettii “Petchii” is een kleine variant van de Cryptocoryne beckettii, die mooie, licht geribbelde bladranden heeft. Net als bij veel andere Cryptocorynes, hangt de bladkleur en vorm grotendeels af van de omstandigheden in het aquarium.

Familie: Araceae
Herkomst: Sri Lanka
Hoogte
: 10 – 15 centimeter
Breedte: 8 – 15 centimeter
Temperatuur: 20 – 30 graden
pH: 5.5 – 8
Lichtbehoefte: gemiddeld

Cryptocoryne beckettii – “Petchii” Vermeerderen

De plant vermeerderd zich door het vormen van uitlopers. Zorg dus voor een niet al te stevige bodemstructuur zodat de uitlopers niet al te veel hinder ondervinden. De uitlopers vormen vanaf de moederplant een lange sliert aan nieuwe plantjes. Trek je 1 plantje uit de bodem dan komen de andere plantjes vanzelf mee. Cryptocoryne’s houden er niet van om verplaatst te worden. Knip dan ook de uitloper door met een schaartje om alleen de ongewenste of verkeerd geplaatste plantjes te verwijderen.

Gele bladeren

Cryptocoryne hebben ijzer nodig. Veel aquaria hebben een tekort aan ijzer wat de planten kunnen opnemen. Aan een Cryptocoryne is het goed te zien als ze een ijzer tekort hebben, de bladeren worden dan geel. Voeg in dat geval vloeibare ijzermest (Fe) toe om de plant weer gezond te krijgen.

Verslijmen

Cryptocoryne’s kunnen slecht tegen plotselinge veranderingen in omstandigheden. Schommelingen in temperatuur, ineens veel meer/minder licht, verplaatsen van de plant etc kan er toe leiden dan de bladeren gaan verslijmen. Als je zorgt voor stabiele waterwaarden en omstandigheden en de plant verder met rust laat komt het vaak vanzelf weer goed.

Auteur

Tropica.com – John de Lange

Copyright foto’s

Tropica.com

Onze lezers score
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cryptocoryne beckettii – “Petchii”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *