Cryptocoryne lucens

De Cryptocoryne lucens is een voorgrondplant die zeer geliefd en makkelijk te houden is.

SKU: 11082 Categorie: Tag:

Cryptocoryne lucens

De bladschijf van de Cryptocoryne lucens is smal eivormig tot lancetvormig, 1,5 cm-12 cm lang, 0,6-2,5 cm breed, glad en middengroen van kleur. De top van het blad is gewoonlijk spits met een gave bladrand.

Herkomst: Sri Lanka
Hoogte: 10-20 cm
Temperatuur: 20-28ºC
Licht: Normaal

Cryptocoryne lucens vermeerderen

De plant vermeerderd zich door het vormen van uitlopers. Zorg dus voor een niet al te stevige bodemstructuur zodat de uitlopers niet al te veel hinder ondervinden. De uitlopers vormen vanaf de moederplant een lange sliert aan nieuwe plantjes. Trek je 1 plantje uit de bodem dan komen de andere plantjes vanzelf mee. Cryptocoryne’s houden er niet van om verplaatst te worden. Knip dan ook de uitloper door met een schaartje om alleen de ongewenste of verkeerd geplaatste plantjes te verwijderen.

Gele bladeren

Cryptocoryne hebben ijzer nodig. Veel aquaria hebben een tekort aan ijzer wat de planten kunnen opnemen. Aan een Cryptocoryne is het goed te zien als ze een ijzer tekort hebben, de bladeren worden dan geel. Voeg in dat geval vloeibare ijzermest (Fe) toe om de plant weer gezond te krijgen.

Verslijmen

Cryptocoryne’s kunnen slecht tegen plotselinge veranderingen in omstandigheden. Schommelingen in temperatuur, ineens veel meer/minder licht, verplaatsen van de plant etc kan er toe leiden dan de bladeren gaan verslijmen. Als je zorgt voor stabiele waterwaarden en omstandigheden en de plant verder met rust laat komt het vaak vanzelf weer goed.

Opmerkingen:
Een aanbevelenswaardige en geliefde aquariumplant.

Auteur

Aquaplantsonline.nl

Copyright foto’s

Aquaplantsonline.nl

Onze lezers score
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Hoogte minimaal

Hoogte maximaal

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cryptocoryne lucens” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *