Cyprichromis leptosoma “Bulu Point”

Beschrijving

Cyprichromis leptosoma “Bulu Point”

De Cyprichromis Leptosoma ‘Bulu Point’ begint langzamerhand erg veel interesse te verkrijgen bij de Tanganyika liefhebbers, mede omdat de ‘bulu point’ een wat kleinere soort is binnen de leptosoma familie en al goed te houden is in aquaria vanaf 120 cm, maar bovenal vanwege de vele kleurscharkeringen in de school.Bij de mannelijke Bulu Points kunnen we namelijk al 2 varianten onderscheiden, te weten;

  • Blauwe mannen (Blue flash), deze zijn helemaal blauw
  • Gele mannen (Yellow tale), herkenbaar aan een gele staart

De hieronderafgebeelde exemplarenzijneen “Gele man” en een “Blauwe man”, vrouwtjes blijven egaal zilvergrijs. Het leuke van deze vis is, dat deze zich in de loop van de evolutie is gaan gedragen als een typische scholenvis.De bijnaam ‘haringcichliden’ voor dergelijke baarzen (want dat zijn het nog steeds) is dan ook niet uit lucht komen vallen. Deze vissen zetten eieren af in open water. De zinkende eitjes worden daarna direct door het vrouwtje in de bek genomen. Na circa drie weken laat ze de jongen los. Deze gaan onder het wateroppervlak zwemmen. Ze worden niet door de volwassen leptosoma’s opgegeten.

Het verdient voorkeur de verhouding mannetjes/vrouwtjes 1:1 te houden: we willen graag de mooie mannetjes zien, maar met meer mannetjes hebben de vrouwtjes geen rust.

Auteur

John de Lange

Copyright foto’s

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Broedgedrag

Karakter

Dieet

Sociaal Gedrag

Herkomst

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cyprichromis leptosoma “Bulu Point”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *