Cyprinella lutrensis

Cyprinella lutrensis is een vreedzame scholenvis die uitstekend geschikt is voor het koudwateraquarium. Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant

Cyprinella lutrensis

Cyprinella lutrensis is een vreedzame scholenvis die uitstekend geschikt is voor het koudwateraquarium. Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant met planten die bestand zijn tegen wat lagere temperaturen. In het midden moet zeer veel vrije zwemruimte worden open gelaten. Een regelmatige flinke waterverversing is noodzakelijk. Deze vis mag in de winterperiode niet te warm worden gehouden aangezien dit zeer nadelig is voor zijn weerstandsvermogen.

Synoniemen: Leuciscus lutrensis, Notropis lutrensis, Leuciscus bubalinus, Moniana frigida, Cyprinella umbrosa, Cyprinella gunnisoni, Cyprinella beckwithi, Moniana leonina, Moniana complanata, Moniana laetabilis, Moniana pulchella, Moniana couchi, Moniana gibbosa, Cyprinella suavis, Cyprinella billingsiana, Moniana jugalis, Hypsilepis iris, Cyprinella forbesi, Nototropis forlonensis, Notropis lutrensis blairi, Cyprinella lutrensis blairi.

Herkomst

Verenigde Staten

Dieet

Het is een alleseter.  Er moet dus volop op het menu worden gevarieerd waarbij plantaardig voedsel ook zeker niet mag ontbreken. Diepvries- en droogvoer worden ook geaccepteerd.

Kweek van de Cyprinella lutrensis

Over de kweek in het aquarium heb ik nog niets kunnen vinden.

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

AquariumGlaser

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Karakter

Dieet

Herkomst

Sociaal Gedrag

Zone

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cyprinella lutrensis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *