Epiplatys ansorgii

Epiplatys ansorgii is een tamelijk vreedzame soort, waarvan de mannetjes onderling alleen in een te klein aquarium enigszins agressief kunnen zijn.

Beschrijving

Epiplatys ansorgii

Epiplatys ansorgii is een tamelijk vreedzame soort, waarvan de mannetjes onderling alleen in een te klein aquarium enigszins agressief kunnen zijn. Het aquarium moet aan de achtergrond en randen dicht worden beplant. In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten. Een regelmatige flinke waterverversing wordt zeer op prijs gesteld.

Synoniemen: Haplochilus ansorgii, Aplocheilus ansorgii, Panchax ansorgii, Aplocheilus ansorgei, Epiplatys ansorgei, Haplochilus ansorgei, Aplocheilus berkenkampi, Epiplatys berkenkampi, Haplochilus sexfasciatus, Aplocheilus multifasciatus

Dieet

Als voedsel moet levend voer worden gegeven. Ze zijn bijzonder dol op fruitvliegjes. Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

Kweek van de Epiplatys ansorgii

De kweek van de Epiplatys ansorgii is niet al te moeilijk. Dagelijks worden een 5-tal eieren tussen fijnbladerige planten zoals Javamos afgezet en bevrucht. Na 14 dagen komen de jongen uit. Ze kunnen worden groot gebracht met het fijnste infuus en later met Artemia-naupliën. Als men de jongen in het gezelschapsaquarium wil laten opgroeien is het verstandig om gebruik te maken van drijfplanten zodat ze zich daartussen kunnen verschuilen. Het is aan te bevelen om het vrouwtje regelmatig van het mannetje te scheiden om haar weer tot rust te laten komen.

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

Rudolf Pohlmann – Killifishe.info – Facebook

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Broedgedrag

Dieet

Karakter

Zone

Herkomst

Landen

, , ,

Ecosysteem

,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Epiplatys ansorgii” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *