Epiplatys bifasciatus

Epiplatys bifasciatus is een zeer schuwe vis die een aquarium nodig heeft dat aan de randen en achtergrond zeer dicht is beplant zodat hij zich tussen die planten kan verschuilen.

Beschrijving

Epiplatys bifasciatus

Epiplatys bifasciatus is een zeer schuwe vis die een aquarium nodig heeft dat aan de randen en achtergrond zeer dicht is beplant zodat hij zich tussen die planten kan verschuilen. In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten. Aangezien het een goede springer is, zijn dekruiten een vereiste. Bij de minste stoornis schrikken de dieren en laten zich daarna geruime tijd niet meer zien.

Synoniemen: Haplochilus bifasciatus, Aplocheilus bifasciatus, Epiplatys bifasciatus bifasciatus, Panchax bifasciatus, Haplochilus baudoni, Epiplatys baudoni, Panchax baudoni, Panchax taeniatus, Epiplatys bifasciatus taeniatus, Panchax steindachneri, Epiplatys steindachneri, Epiplatys ndelensis, Epiplatys longianalis.

Herkomst

Afrika; Benin, Burkina Faso, Centraal Afrikaanse Republiek, Gambia, Ghana, Guinee, Kameroen, Mali, Niger, Nigeria, Togo, Tsjaad, Senegal en Sudan.

Dieet

Als voedsel moet levend voer worden gegeven. Vliegjes en motjes verdienen de voorkeur.

Kweek van de Epiplatys bifasciatus

De kweek is niet moeilijk. Zelfs in een niet al te dicht bevolkt aquarium met voldoende fijne planten komen regelmatig enkele jongen tevoorschijn. Voor een grotere kweek moet een paar in een kweekaquarium worden onder gebracht. De eieren worden daar in fijnbladerige planten zoals Javamos afgezet en bevrucht. Deze eieren kunnen worden “uitgelezen” en onder gebracht worden in een broedschaal met een schimmelwerend middel. Zodra de jongen uitgekomen zijn eten ze Artemia-naupliën.  Ze groeien snel.

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

AquariumGlaser.de

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Landen

, , , , , , , , , , , , ,

Broedgedrag

Karakter

Dieet

Zone

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Epiplatys bifasciatus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *