Epiplatys olbrechtsi

Onderling zijn de mannetjes van de Epiplatys olbrechtsi tamelijk agressief. Er moet dus door hoge beplanting en drijfplanten schuilplaatsen worden gemaakt.

Epiplatys olbrechtsi

Onderling zijn de mannetjes van de Epiplatys olbrechtsi tamelijk agressief. Er moeten dus door middel van beplanting tot het wateroppervlak en drijfplanten schuilplaatsen worden gemaakt. Het is een uitstekende vis voor de bovenste waterlagen van een gezelschapsaquarium. Aangezien het goede springers zijn is een goed afsluitende dekruit noodzakelijk. Het is niet verstandig om ze met andere vissen uit dezelfde groep te houden daar dan ongewenste kruisingen kunnen ontstaan.

Synoniemen: Aplocheilus olbrechtsi, Epiplatys fasciolatus olbrechtsi, Epiplatys olbrechtsi olbrechtsi, Epiplatys kassiapleuensis, Aplocheilus kassiapleuensis, Epiplatys olbrechtsi kassiapleuensis, Epiplatys azureus, Aplocheilus azureus, Epiplatys olbrechtsi azureus, Epiplatys fasciolatus puetzi, Epiplatys olbrechtsi puetzi, Epiplatys olbrechtsi dauresi.

Dieet

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.

Kweek van de Epiplatys olbrechtsi

De kweek van de Epiplatys olbrechtsi in het aquarium is tamelijk eenvoudig. In een dicht beplant aquarium zullen regelmatig jongen te vinden zijn. Voor een gerichte kweek zet men een mannetje met enkele vrouwtjes in een aquarium met een afzetmop. Dagelijks worden enkele eieren afgezet en bevrucht. De eieren kunnen eenvoudig worden “uitgelezen” en een een broedschaal worden onder gebracht. Na twee weken komen de jongen uit. Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliën.

Video

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

Rudolf Pohlmann – Killifishe.info – Facebook

Onze lezers score
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Karakter

Broedgedrag

Dieet

Zone

GH maximum

GH minimum

Herkomst

Landen

, ,

Ecosysteem

, , , , ,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Epiplatys olbrechtsi” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *