Epiplatys singa

Epiplatys singa is absoluut niet voor een gezelschapsaquarium geschikt. De vis is schuw en de bak moet dicht beplant zijn met ook nog voldoende zwemruimte.

Epiplatys singa

Epiplatys singa is absoluut niet voor een gezelschapsaquarium geschikt. De vis is schuw en de bak moet dicht beplant zijn met ook nog voldoende zwemruimte. Een donkere bodem wordt zeer op prijs gesteld. De vis is zeer gevoelig voor water verversen.

Synoniemen: Haplochilus singa, Aphyosemion singa, Panchax singa, Haplochilus macrostigma, Aplocheilus macrostigma, Epiplatys macrostigma, Panchax macrostigma, Panchax chinchoxoanus, Epiplatys chinchoxoanus, Panchax ornatus, Epiplatys ornatus, Haplochilus senegalensis, Aplocheilus ansorgii, Epiplatys ansorgii, Haplochilus ansorgei, Haplochilus ansorgii, Panchax ansorgii

Herkomst

Zaïre

Dieet

Als voedsel kunnen zwarte en witte muggenlarven gegeven worden, droogvoer wordt niet geaccepteerd.

Kweek

De kweek is redelijk eenvoudig. Er moeten voldoende fijne planten, bv Riccia aanwezig zijn, en de bak moet enigszins verduisterd worden, daar de eieren redelijk gevoelig voor licht zijn. Na 10 dagen komen de jongen uit. Ze groeien vrij langzaam. De soort is niet erg productief.

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto

Aquavisie

Onze lezers score
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Karakter

Broedgedrag

Dieet

GH maximum

GH minimum

Herkomst

Landen

, , , ,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Epiplatys singa” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *