Erethistes hara

Erethistes hara is de wat minder bekende neef van Erethistes. Ze worden maximaal 13 centimeter lang en zijn vredelievende bodembewoners.

Beschrijving

Erethistes hara

Erethistes hara is in 1822 beschreven door Hamilton. Ze zijn in de boeken veelal nog bekend onder de oude geslachtsnaam Hara hara, net als zijn neef Erethistes jerdoni (Hara jerdoni)

Beschrijving

Erethistes hara is een vreedzame vis die eigenlijk alleen ‘s nachts actief wordt. Ze kunnen een totale lengte bereiken van zo’n 13 centimeter. De grondkleur is een donker bruin met wat lichtere vlekken. Kenmerkend voor dit geslacht zijn de grote borstvinnen. Deze steken ver uit. Rond de mond zijn een zestal baarddraden zichtbaar.

Herkomst

Erethistes hara is afkomstig uit Azië. Ze komen voor in Bangladesh, China, India, Myanmar en Nepal. Ze bewonen daar de langzaam stromende rivieren en kreekjes.

Dieet

Als voer moet klein, levend voer worden gegeven. Af en toe wordt ook droogvoer geaccepteerd.

Het Aquarium

Het aquarium moet dicht worden beplant en verder ingericht worden met kienhout zodat schuilplaatsen ontstaan. Overdag verschuilt hij zich tussen planten en kienhout. Het water moet goed gefilterd en belucht worden.

Erethistes hara zijn goed bestand tegen wat koudere temperaturen. In de winter mag de temperatuur wat zakken tot zo’n 13 graden. In de zomer mag de temperatuur stijgen tot zo’n 28 graden Celsius. De temperaturen hierboven aangegeven zijn afhankelijk van de vindplaats van de vis. Hou ze bij voorkeur niet al te lang op de uiterste temperaturen.

Kweek van Erethistes hara

Over de kweek van Erethistes hara in het aquarium heb ik niets kunnen vinden.

Auteurs

Jan Bukkems – Aquavisie
John de Lange

Copyright foto

Grégoire Germeau – CC BY-NC 3.0

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Synoniemen

, , , , , , , ,

Karakter

Dieet

Min. lengte aquarium in cm

Zone

Herkomst

Landen

, , , ,

Ecosysteem

,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Erethistes hara” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *