Gambusia speciosa

Af en toe is de Gambusia speciosa een beetje agressief, maar over het algemeen kan hij toch goed in het gezelschapsaquarium gehouden worden met andere vreedzame vissen.

Beschrijving

Gambusia speciosa

Af en toe is de Gambusia speciosa een beetje agressief, maar over het algemeen kan hij toch goed in het gezelschapsaquarium gehouden worden met andere vreedzame vissen. Aan de watersamenstelling worden niet al te veel eisen gesteld, maar het moet wel helder en zuurstofrijk zijn. Een goed filter is dus noodzakelijk. Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant en in het midden moet vrije zwemruimte worden open gelaten.

Deze soort is in 1859 beschreven door Girard.

Synoniem: Zygonectus speciosa.

Dieet

Het is een alleseter met een voorkeur voor levend voer in de vorm van muggenlarven, watervlooien en Artemia. Droogvoer wordt ook zonder problemen gegeten.

Kweek van Gambusia speciosa

De kweek van Gambusia speciosa is vrij eenvoudig. De soort is eierlevendbarend en iedere 4 tot 5 weken worden tot 50 jongen geboren. Als de ouders goed gevoerd worden, worden de jongen met rust gelaten. De jongen kunnen vrij eenvoudig worden groot gebracht met Liquifry en na een paar dagen ook met fijngewreven droogvoer.

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

Levi Cain – CC-BY 3.0

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Synoniemen

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Landen

,

Ecosysteem

, ,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gambusia speciosa” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *