Geophagus argyrostictus

De Geophagus argyrostictus kent een heel aantal geografische varianten. Ze hebben allen gemeen dat ze flink in de bodem woelen, gebruik dan ook zand op de bodem!

Beschrijving

Geophagus argyrostictus beschrijving

De Geophagus argyrostictus kan een lengte bereiken van zo’n 15 tot 18 centimeter. Er zijn verschillende geografische varianten van de Geophagus argyrostictus zoals Altamira, São Felix, Tapajos en Tamanduazinho.

Het zijn tamelijk vreedzame cichlides die alleen in de broedperiode zijn territorium fel verdedigt. Ze kunnen samengehouden worden met andere grote cichlides.

Herkomst

Rio Xingu, Brazilië.

Het Aquarium

Voor de Geophagus argyrostictus is een aquarium nodig van minimaal 1.40 meter. De bak inrichten met harde planten, stenen en kienhout zodat er voldoende schuilplaatsen ontstaan, de bodem moet bestaan uit zand. De temperatuur mag voor deze Geophagus wat warmer zijn. In de broedperiode woelen ze in de bodem, het is daarom aan te raden regelmatig water te verversen.

Water

Temperatuur: 25-30 graden.
PH: 6-6,5
GH: 0-4

Voeding

Als voedsel mag zowel levend voer als diepvriesvoer gegeven worden zoals muggelarven, artemia en mysis, ook droogvoer wordt geaccepteerd.

Kweek van de Geophagus argyrostictus

De kweek van de Geophagus argyrostictus is redelijk eenvoudig, de eitjes worden op een platte steen afgezet en bevrucht. Beide ouders hebben broedzorg, het nest wordt dan ook heel goed bewaakt en verzorgd.

Als de eitjes uitkomen worden de jongen ondergebracht in een broedkuil. Als de jongen vrij zwemmen worden ze nog lange tijd door de ouders verzorgd. De jongen kunnen opgekweekt worden met artemia-naupliën.

Auteur

Coby

Copyright foto’s

J. de Lange

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Landen

Ecosysteem

,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum
GH maximum

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Geophagus argyrostictus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *