Geophagus crassilabris

Geophagus crassilabris zijn redelijk verdraagzame vissen die in een groep samengehouden kunnen worden. Ze woelen de bodem om op zoek naar voedsel.

Beschrijving

Geophagus crassilabris

Geophagus crassilabris is een redelijk verdraagzame soort waarvan meerdere exemplaren tezamen kunnen worden gehouden. Ze kunnen een totale lengte bereiken van zo’n 15 centimeter. Een echt territorium wordt niet in stand gehouden. Het aquarium moet een zandige bodem hebben. Het kan verder worden ingericht met stenen, kienhout en stevig verankerde planten. Dit laatste omdat de dieren de bodem doorzoeken naar eetbare dingen.

Deze soort is officieel beschreven in 1876 door Steindachner.

Herkomst

Panama, komt zowel voor aan de kant van de Atlantische als de Stille Oceaan.

Het Aquarium

Voor deze vissen is een aquarium nodig van minimaal 1.40 meter. Het aquarium moet een zandige bodem hebben. Je kunt het aquarium verder inrichten met harde planten, stenen en kienhout zodat er voldoende schuilplaatsen ontstaan. De planten kunnen het beste in een bloempotje in de zandbodem verankerd worden omdat ze in de bodem woelen en die doorzoeken naar voedsel. Het is aan te raden regelmatig water te verversen.

Water

Temperatuur: 25-30 graden.
pH: 6,5-7
GH: 8-12

Dieet

Het zijn alleseters, als voedsel kan zowel levend voer als diepvriesvoer gegeven worden, ook droogvoer en cichlidensticks worden geaccepteerd.

Karakter

Het zijn redelijk verdraagzame vissen die in een groep samengehouden kunnen worden. Ze gaan ook goed samen met soorten als Pterophyllum sp., Apistogramma agassizi, Cryptoheros nanoluteus, Corydoras, Loriicaridis en andere meervallen.

Kweek van de Geophagus crassilabris

Er is weinig informatie te vinden over de kweek. De eieren worden afgezet en bevrucht en onmiddellijk door het vrouwtje in de bek genomen. Het mannetje bemoeit zich verder niet meer met de verzorging van de jongen.

Video

Auteur

Coby
Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

Matthijs Meindertsma

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Karakter

Dieet

Zone

Herkomst

Landen

Ecosysteem

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Geophagus crassilabris” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *