Geophagus pellegrini

De Geophagus pellegrini bewoont de midden wateren van het aquarium. Ze woelen graag in de bodem dus een bodem van zand wordt zeker gewaardeerd.

Beschrijving

Geophagus pellegrini beschrijving

De Geophagus pellegrini kan een lengte bereiken van zo’n 22 centimeter. De vrouwen blijven iets kleiner. Volwassen mannen ontwikkelen een bult op hun kop en zijn wat kleurrijker dan de vrouwen.

Herkomst

Colombia, Panama.

Het Aquarium

Voor de Geophagus pellegrini is een aquarium nodig van minimaal 2 meter. De bak inrichten met harde planten, stenen en kienhout zodat er voldoende schuilplaatsen ontstaan. De planten kunnen het beste in een bloempotje in de bodem verankerd worden, omdat deze soort nogal eens in de zandbodem woelt. Het is aan te raden regelmatig water te verversen.

Water

Temperatuur: 24-26 graden.
PH: 6,5-7
GH: 8-12

Voeding

Als voedsel kan zowel levend voer als diepvriesvoer gegeven worden, het liefst levend voer. Ook droogvoer wordt geaccepteerd.

Karakter

Deze Geophagus is een territoriumvormer, het beste kan men 1 mannetje met meerdere vrouwtjes samenhouden, hierdoor verdeeld de man zijn aandacht over de vrouwen. Ze vormen geen koppels, de man zal met alle vrouwen proberen te paren.

Kweek van de Geophagus pellegrini

De kweek van de Geophagus pellegrini is vrij moeilijk. Tijdens de paartijd vormen ze een los koppel. Het vrouwtje neemt tot ongeveer 60 eitjes in de bek. Bij een temperatuur van 28 graden worden de jongen na 12 dagen losgelaten. Ze kunnen opgekweekt worden met artemia-naupliën.

Video

Auteur

Coby – J. de Lange

Copyright foto’s

F. Ingemann Hansen – Akvariefotografen.com

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Geophagus pellegrini” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *