Geophagus surinamensis

De Geophagus surinamensis heeft prachtige blauwe, groene en rode iriserende kleuren. Ze hebben wel een redelijk aquarium nodig.

Beschrijving

Geophagus surinamensis

De Geophagus surinamensis kan een lengte bereiken van zo’n 25 tot 30 cm. Deze vis heeft prachtige blauwe, groene en rode iriserende kleuren. In het Engels wordt hij ook Red Striped Eartheater genoemd.

De Geophagus surinamensis is een vreedzame vis en is niet erg territoriaal, soms kunnen ze zelfs schuw zijn. Alleen in de broedperiode kunnen ze wat agressief zijn. Ze kunnen samengehouden worden met soortgenoten en andere rustige cichliden.

Herkomst

Suriname, Guyana.

Het Aquarium

Voor de Geophagus surinamensis is een aquarium nodig van 1.50 meter. Het aquarium inrichten met harde planten, stenen en kienhout zodat er voldoende schuilplaatsen ontstaan. De planten kunnen het beste in een bloempotje in de bodem verankerd worden. De bodem moet bestaan uit zand of heel fijn rond grind, gebruik geen scherp grind want dan zouden ze zich kunnen verwonden. Deze soort woelt graag in de bodem op zoek naar voedsel, het is daarom ook aan te raden regelmatig het water te verversen.

Water

Temperatuur: 22.25 graden.
PH: 7-7,5
GH: 8-12

Voeding

De Geophagus surinamensis is een alleseter, zowel levend voer als diepvriesvoer kan gegeven worden, zoals rode en witte muggelarven, daphnia en garnalen. Ook groenvoer kan gegeven worden zoals sla, komkommer en spirulina, en voedertabletten. Zorg dat het voer naar de bodem zinkt.

 

Kweek van de Geophagus surinamensis

De kweek van de Geophagus surinamensis is vrij eenvoudig, er worden tot zo´n 200-250 eitjes op een platte steen of in een broedkuiltje afgezet en bevrucht, en daarna door beide ouders in de bek genomen. Na ongeveer 3 dagen worden de jongen losgelaten. Beide ouders hebben broedzorg, bij gevaar worden de jongen terug in de bek genomen. De jongen kunnen opgekweekt worden met artemia-naupliën.

Video

Auteur

Coby

Copyright foto’s

Chris Eekels

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Landen

,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Geophagus surinamensis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *