Guianacara owroewefi

De Guianacara owroewefi kunnen als koppel gehouden worden, onderling kunnen ze nog wel wat agressie vertonen.

Beschrijving

Guianacara owroewefi

De Guianacara owroewefi kan een lengte bereiken van zo’n 14 centimeter. De vrouwen blijven slechts iets kleiner, zo’n 13 centimeter.

Herkomst

Frans Guyana, Suriname.

Het Aquarium

Voor de Guianacara owroewefi is een aquarium nodig van 1.40 meter. Het aquarium inrichten met stenen en kienhout zodat er voldoende schuilplaatsen ontstaan. Eventuele planten kunnen het beste in een bloempotje in de bodem verankerd worden, vooral tijdens de broedperiode wordt de bodem flink omgewoeld. Het is aan te raden regelmatig water te verversen.

Water

Temperatuur: 25-28 graden.
PH: 6,5-7
GH: 5-8

Voeding

Als voedsel kan zowel levend voer als diepvriesvoer gegeven worden zoals muggelarven, artemia, garnaaltjes, watervlooien en cyclops. Ook droogvoer wordt geaccepteerd.

Karakter

De Guianacara owroewefi kunnen onderling nogal agressief zijn, ze kunnen als koppel gehouden worden, of in een groep mits het aquarium groot genoeg is. Ze kunnen samengehouden worden met vissen van dezelfde grootte.

Kweek van Guianacara owroewefi

De kweek van de Guianacara owroewefi is vrij eenvoudig, de eitjes worden in een hol afgezet en bevrucht. Het vrouwtje verzorgt en bewaakt het legsel, het mannetje verdedigt het territorium. Na het uitkomen van de eitjes worden de larven ondergebracht in broedkuilen en neemt het mannetje ook de broedzorg op zich. De jongen kunnen worden opgekweekt met artemia-naupliën.

Video

Auteur

John de Lange

Copyright foto’s

Opa Roel

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Guianacara owroewefi” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *