Gymnallabes typus

Gymnallabes typus is een meerval met een bijzondere lichaamsvorm en gedrag. In het natuurlijke leefgebied komt de soort voor in zeer ondiep moerasachtig gebied en zelfs op plekken zonder water en een nat bladerdek. Daarbij is het één van de weinige vissen die actief jaagt buiten het water. Gymnallabes typus wordt tot 30 cm lang en is vreedzaam ten opzichte van vissen die niet in de bek passen.

Gymnallabes typus

Gymnallabes typus is een meerval uit Nigeria en Cameroen.  De naam komt van het Griekse woord Gymnos, dat verborgen betekent en Allabes, de Griekse naam voor een rivierprik soort die in de Nijl voorkomt. De meerval bewoont zeer ondiep moeras-achtige gebieden en wordt zelfs gevonden in gebieden zonder water, maar met een nat bladerdek. Om zuurstof uit de lucht te kunnen opnemen bezit Gymnallabes typus een labyrint orgaan. Het is een van de weinige vissen die technisch gezien ook jaagt buiten het water. Het menu bestaat in de natuur vooral uit insecten. Gymnallabes typus wordt tot 30 cm lang.

Het aquarium

Gymnallabes typus stelt weinig eisen aan de verzorging, behalve dat gezegd wordt dat de soort gevoelig is voor de waterkwaliteit. Donkere schuilplaatsen worden op prijs gesteld. Uiteraard dient Gymnallabes typus niet met kleinere vissen te worden gehouden. Vissen die in de bek passen worden gegeten. Verder zijn ze vreedzaam ten opzichte van andere vissen en leven een enigszins verborgen leven.

Voedsel

Al het gangbare levend voedsel wordt gegeten. Meestal wordt ook diepvriesvoer en grof droogvoer geaccepteerd.

Copyright foto’s

Ben Lee – Amiidae.com

AquariumGlaser.com

Onze lezers score
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gymnallabes typus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *