Gymnogeophagus rhabdotus

De Gymnogeophagus rhabdotus vertoont allerlei mooie kleuren, ze hebben blauw iriserende horizontale strepen op hun lichaam. Zijn Engelse naam is de Stripefin eartheater.

Beschrijving

Gymnogeophagus rhabdotus

De Gymnogeophagus rhabdotus kan een lengte bereiken van zo’n 15 centimeter. De rhabdotus vertoont allerlei mooie kleuren, ze hebben blauw iriserende horizontale strepen op hun lichaam. Zijn Engelse naam is de Stripefin eartheater.

De Gymnogeophagus rhabdotus is een rustige en vreedzame vis, het zijn wel territoriumvormers. Ze kunnen samengehouden worden met andere rustige Zuid-Amerikaanse cichliden.

Synoniemen: Geophagus rhabdotus, Geophagus brachyurus.

Herkomst

Rio Grande do Sul, Zuid-Brazilië, Uruguay river, Argentinië.

Inrichting

Voor de Gymnogeophagus rhabdotus is een aquarium nodig van minimaal 1.50 meter. De bak inrichten met planten, stenen en kienhout zodat er voldoende schuilplaatsen ontstaan. De planten kunnen het beste in een bloempotje stevig verankerd worden in de bodem, ze woelen nogal graag in het zand. Het is aan te raden regelmatig het water te verversen.

Water

Temperatuur: 20-25 graden.
PH: 7-7,5
GH: 16-20

In de natuur hebben vissen te maken met schommelende temperaturen. Gedurende lange tijd vissen op de minimum of maximum temperatuur houden is niet altijd gewenst en kan de gemiddelde levensduur van de dieren bekorten.

Voeding

Gymnogeophagus rhabdotus zijn alleseters, als voedsel kan zowel levend voer als diepvriesvoer gegeven worden, zoals muggelarven, watervlooien, mysis, krill, groenvoer zoals spirulina, en als aanvulling droogvoer.

Kweek van de Gymnogeophagus rhabdotus

De kweek van de Gymnogeophagus rhabdotus is vrij eenvoudig, er worden tot zo´n 300 eitjes op substraat afgezet en bevrucht, het mannetje verdedigt het territorium. Na 2 dagen komen de eitjes uit en worden de jongen ondergebracht in een broedkuil, beide ouders hebben broedzorg. Na ongeveer 5 dagen zwemmen de jongen vrij rond, ze kunnen opgekweekt worden met pas uitgekomen artemia-naupliën en stofvoer.

Video

Auteur

Coby

Copyright foto’s

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

Herkomst

Landen

, ,

Lengte Minimaal

Lengte Maximaal

Temperatuur minimaal

Temperatuur maximaal

pH minimum

pH maximum

GH minimum

GH maximum

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gymnogeophagus rhabdotus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *